Hopelijk blijft geen Kruimel Liggen

Disproportioneel Politiegeweld in de Haagse gracht

http://nos.nl/data/image/2016/10/09/323955/xxl.jpg
Foto van de Nos Site

Aanhouding Kanoërs door Rondvaartboot

Vandaag was er een Pegida betoging met toestemming en een “tegendemonstratie” zonder toestemming in Den Haag. Deze “tegendemonstratie” vond plaats vanuit twee kano’s in de Koninginnegracht. Vandaar werden leuzen getoond en wat vuurwerk afgestoken.
De politie vond dat er opgetreden moest worden en toen de kano’s na het vuurwerk de aftocht bliezen ging de politie erachter aan. Niet op de fiets, zoals ik zou verwachten, neen ze vorderden een toevallig passerende rondvaartboot van de Ooievaart, dwongen de passagiers om uit te stappen en bevolen de schipper de achtervolging in te zetten. Op het filmpje op de NOS site is te zien dat de motorboot ter plekke met veel te hoge snelheid vaart. Ik zie dat omdat ik dat stuk regelmatig vaar met een van de boten van de Willemsvaart als vrijwilliger. Het eind van het liedje is dat een van de twee kano’s uitwijkt, omdat hij anders door de motorboot overvaren zal worden, maar tijdens die manoeuvre vaart de motorboot over de kano heen en raken de twee kanoërs te water.
Ik heb er al moeite mee om twee kano’s met vlaggen en vuurwerk te betitelen als een demonstratie. Bij een demonstratie denk ik toch gauw aan een menigte van een tiental mensen of meer. Ik meen dus dat er volkomen ten onrechte achter deze weliswaar pesterige mensen aan gezeten wordt, maar dan dat disproportioneel fanatisme…wat een lomperikken. Als de kano niet was uitgeweken was ie compleet overvaren met mogelijk verdrinking of zwaar lichamelijk letsel voor een of twee inzittenden tot gevolg….aangifte wegens poging tot doodslag/toebrengen van zwaar lichamelijk geweld?
Als rondvaart organisatie zou ik bovendien de betrokken schipper niet meer aan het werk willen hebben.
Update. Het wordt nog zotter als zowel de schipper als de baas van de Ooievaart Peter Duijvestein, jawel de broer van, op de site van Omroep West gaan beweren dat de kano niet opzettelijk is overvaren…

Volgens Duivesteijn heeft de bewuste kano wel ‘een tikkie gekregen’, maar dat zou niet bewust zijn gebeurd.

http://i.owst.nl/a6fbd87c97ad46f68fd47f4c75d73113/opener/3257547.jpg
Bekijk de beelden van Omroep West en oordeel zelf. De rondvaartboot vaart nog met grote snelheid langs de al omgeslagen kano en een van de kanoërs hangt aan de boeg van de rondvaartboot….De motor lijkt in zijn achteruit te staan maar de massa van de boot zet nog door. Willens en wetens in een dergelijke situatie met twee boten notabene, er is ook een vlet bij betrokken, met dergelijke snelheid door de gracht scheuren is willens en wetens het risico lopen dat er ongelukken gebeuren.
Ontsla die man Peter. De Ooievaart had met een boot de gracht bij het Zieken kunnen afsluiten en dan hadden ze rustig de fuik ingedreven kunnen worden.
Een foto van Regio15 op de regio west site.

Vorige

Dit is geen Pijp!

Volgende

Verdrinkende armen laten Voorbijgangers schrikken

 1. Opa Water

  Ik zag de opname van het NOS journaal en die leken nog meer op een scene uit een James Bond Film , volkomen krankzinnig die schipper , het was een pure moordaanslag , een grondig politie onderzoek ahum …lijkt mij op z’n plaats

 2. Aan de golfslag kon je zien dat het flink hard ging, Jammer dat ik dit gemist heb.
  vreemd gedrag van de politie

 3. Ach ja he de Haagse politie heeft al een behoorlijke reputatie en nou dit weer

 4. goh je zou eens een aanwijzing van een agent opvolgen.

  • Vandaag op de N44 twee busjes van de Marechaussee bij ongeval betrokken ter hoogte van de Kagerplassen
   Ben benieuwd wat daar nu weer is gebeurd….
   Van de aanwijzingen van de politie moet je het hebben ….

 5. peter

  als 1 van de overvaren kanoërs ben ik op zoek naar getuigen van het incident.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén