Clara Tabingh Suermondt zette enige tijd terug een paar drijvende boeien met armen eruit in de Prinsessegracht om aandacht te vragen voor de verdrinkende vluchtelingen kinderen. Een aktie van Save the Children.
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2016/02/01/article-urn:publicid:ap.org:011a2f0ae6414d9da231b59bcae5018d-43aTi2P1lX083085142da0f64ca4-652_634x422.jpg
In College Tour had Ai Weiwei het onlangs over minimaal 2 kinderen per dag. Verschrikkelijk. Hij zei ook naar aanleiding van het feit dat hij werd geconfronteerd met zijn foto waarbij hij het verdronken vluchtelingetje uitbeeldde: “Je moet nooit je mond houden totdat een dergelijke verschrikking ophoudt.” Inspirerend deze man, vooral als je weet dat hij in China als pure intimidatie bijna 100 dagen in een cel zat met 24 uur twee bewakers op zijn lip en nog steeds niet opgeeft.
Vrij snel na het begin van de actie werden de beelden van Clara op last van de politie uit het water gehaald, omdat voorbijgangers er teveel van zouden kunnen schrikken. Nu vraag ik je. Ze schrikken niet meer als ze op tv kinderen live zien.
Ik had dit artikeltje in concept gemaakt en vergat het te posten, maar werd er weer aan herinnerd door de wild west grachten achtervolging per gevorderde rondvaartboot van afgelopen zondag.
Josias vertrekt in maart 2017 als Burgemeester. Hij was naar mijn mening geen slechte burgemeester, maar wel ten onrechte een veel te repressieve burgemeester. Den Haag is onder zijn bewind meer de stad van Vrede en Repressie dan Stad van Vrede en Recht geworden.
Ai Weiwei is trouwens zeer begaan met het vluchtelingen probleem en vraagt er op diverse manieren aandacht voor.
http://www.ignant.de/wp-content/uploads/2016/02/ai-weiwei-oliver-lang_art_003-1050×699.jpg
Onder andere door in Berlijn pilaren met zwemvesten te bekleden
https://i.ytimg.com/vi/DaYN-NG1LsI/maxresdefault.jpg
en in Wenen door een grote F te maken (van (F)Lotus of Floating) in de vijver van het Oberes Belvedere gemaakt van cirkels die ieder uit vijf van die zwemvesten bestaan.
De vrijheid van meningsuiting weer eens geweld aangedaan in Den Haag.