Hopelijk blijft geen Kruimel Liggen

Okkeren

Okkeren_DSC1982
Okkeren Front_DSC1985
Toen ik deze mime straatartiest in Sevilla naast de kathedraal zag staan, moest ik onmiddellijk aan het werkwoord “Okkeren” denken. Kijk eens hoe hij met zijn voeten staat. Op een haar na gestruikeld, prachtige poze.
Okkeren? Wat is dat nu weer?
Tom Okker was een Hagenaar. Scheveningers zullen waarschijnlijk claimen dat hij een Scheveninger was. Hij was een begenadigd tennisser die, na een aantal jaren Nederlands kampioen tennis te zijn geweest, tennis prof werd. Op zijn hoogtepunt stond hij derde op de wereld ranglijst. Hij kon erg goed spelen, maar had ook erg last van zijn zenuwen. Menig partij heeft hij verloren doordat hij zijn nervositeit niet de baas kon. Hij stond dan weer te okkeren, te schutteren oftewel ver beneden zijn kunnen te spelen. Ik weet niet meer zeker of het een algemeen voorkomend plagerijtje was, of een plagerij die ik had opgepikt omdat klasgenoten van me ook op de Mets tennisbanen tennisten, alwaar Tom in de jaren 60 vrijwel dagelijks te vinden was.
Tom Okker
Tom leeft nog en handelt tegenwoordig in kunst in Hazerswoude.
Zie Wikipedia en Tom Okker Art
NB ik heb Okkeren nog niet terug gevonden in Bargoense woorden lijsten als: Remco, Mijn Woordenboek Bargoens of Bargoens voor beginners
Door Happy Hotelier

Vorige

Joost mag het weten

Volgende

Igor Mitoraj overleden

  1. Dacht dat hij in het buitenland woonde

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén