Light of the Moon I56A9339
Igor Mitoraj was een zoon van een Poolse moeder en een Franse vader die elkaar tijdens de oorlog in Duitsland hadden ontmoet terwijl de een daar werkte voor de Arbeitseinsatz en de ander krijgsgevangen was. Na de oorlog ging hij met zijn moeder naar Polen en later woonde hij onder andere in Italië, Frankrijk en de Verenigde Staten van Amerika. Het is een beetje wrang hoe dit stukje tot stand kwam, omdat ik enige tijd geleden deze foto van het Masker dat voor het museum Beelden aan Zee in Scheveningen staat maakte. Onlangs kwam ik er achter, dat dit masker eerder voor diverse musea in Londen heeft gestaan en in de opslag van een museum was gestald voordat het naar Nederland verhuisde. Ik wilde daar een post aan weiden vandaag. Bij het nakijken van Wiki bleek die in het Engels en in het Nederlands al te melden dat Igor vandaag is overleden…..
Door Happy Hotelier