Hopelijk blijft geen Kruimel Liggen

De Fik derin – Pier vraagt Faillissement aan

Wandelhoofd Wilhelmina Fikt Af
Wethouder Norder heeft onlangs nog stoer verkondigt dat hij het Van der Valk concern een dwangsom zou opleggen en dat de Gemeente de Pier zou opknappen en de rekening daarvan ook bij het Van der Valk concern zou neerleggen.
Vandaag las ik dat het Van Der Valk concern het faillissement van de Pier heeft aangevraagd. Zeg dus maar “Dag Met je Handje” Gemeente Den Haag. De belastingbetalers kunnen het weer opknappen door te lappen….
De foto komt van Andrys Stienstra die hem in een foto album van Tante To vondt. Het is de voorganger van de Pier die op 26 maart 1943 in de fik ging.

Het Wandelhoofd Koningin Wilhelmina, de eerste pier van Scheveningen, werd geopend door Prins Hendrik in 1901. Deze houten constructie lag direct achter het Kurhaus. In de Tweede Wereldoorlog werd het paviljoen door de Duitse bezetter gebruikt als opslag.
Op 26 maart 1943 brak brand uit op de rotonde van de pier, die binnen een paar minuten totaal was uitgebrand. Scheveningen was sinds 1942 ‘Sperrgebiet’, toch drong dit nieuws snel tot de Haagse bevolking door. Na de brand sloopten de Duitsers de pier door de palen af te zagen. Ze waren bang dat de pier een gemakkelijke landingsbaan voor een Engelse invasie zou zijn. (bron: Wikipedia)
Foto gevonden in een fotoalbum van Anthonia Köhlenberg (1918-1997).

Update:
Volgens een radio interview van Omroep West met Aad Rog, een van de ondernemers op de Pier is dit een voorop gezet plan: Volgens hem heeft De Pier B.V. een schuld van € 90.000,- aan Eneco, terwijl de ondernemers hun bijdrage betaald zouden hebben, en aan hem wegens een dwangsom van € 50,000.-…

Vorige

Terugblik op 2012 (door de Aapjes van WordPress)

Volgende

2013: Vredespaleis 100 Jaar

  1. Helemaal weg, herbouw houten replica of kabelbaan de zee in? Zie http://wp.me/p26lA-SQ.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén