Hopelijk blijft geen Kruimel Liggen

Jobs' Superjacht Venus te Water gelaten in Aalsmeer

Job's superjacht Venus
Afgelopen week is in Aalsmeer postuum het superjacht van Steve Jobs te water gelaten bij de De Vries Werf van Koninklijke Feadship.
Je kan het mooi vinden of lelijk. Jobs heeft het samen met Philippe Starck ontworpen. Veel is gespeculeerd over het ontwerp en dat is tot nu toe goed geheim gehouden. Het stuurhuis dak in de vorm van een IPhone en het kajuit dak in de vorm van een IPad. Rechte steven en enorm brede en rechthoekige achtersteven.

Imacs voor de besturing van Venus
Voor de besturing wordt gebruik gemaakt van 7 Imacs.
Wat nu weer zo vreemd is dat het schip binnenkort op een vrachtschip zal worden geladen en naar de VS vervoerd in plaats dat het op eigen kiel de oversteek maakt…

Als bewoner van Den Haag en Nederlander ben ik er dan weer trots op dat Nederland zo’n vooraanstaande positie in neemt in de bouw van superjachten, ook al zijn het speeltjes van de 1%, de “Haves”. De 99% moet zich af en toe ook aan iets kunnen vergapen. Het aardige overigens van dit jacht is dat het sociale gebeuren zich op het voordek afspeelt en niet zolas gebruikelijkop het achterdek. Neem van mij aan dat je als je met je superjacht in St Tropez kont aan kont naar de kade ligt, het net lijkt of je met zijn allen op een overvolle camping zit met een hoop kabaal van alle generatoren op de koop toe en nog afgezien van de gapende blikken van de 99%, die de 1% natuurlijk wel weer prachtig vindt.
Bron en foto’s: Een bijzonder groot Nederlandstalig community blog dat volgens mij de primeur had: One More Thing.

Vorige

HTM Rocks

Volgende

Spuiforum loopt de Spuigaten uit

  1. Zal wat gekost hebben dit hebbedingetje

  2. Wat een indrukwekkend schip is dit en ik vind het zo mooi dat over het ontwerp van minimalistisch wordt gesproken. Nu maar hopen dat de zeven iMacs die de besturing voor hun rekening nemen niet zijn uitgerust met de Seagate hard drives die onlangs werden teruggeroepen voor gratis vervanging. Misschien dat dit de reden is voor het bijzondere transport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén