Hopelijk blijft geen Kruimel Liggen

Duindorps Nieuwjaarsfik breekt Guinness Record

Een vertegenwoordiger van het Guinness Book of Records heeft bevestigd dat de houtstapel met 30,000 pallets en het vreugdevuur van Duindorp op het Zuiderstrand op 31 december 2014 het hoogste en grootste ter wereld was.
Frans Schmit _DSC3688A
Frans Schmit (hier met een a-typisch Ado incrowd petje op zijn hoofd – normaal is dat een Ajax petje – maar hij moest nog naar Florencia…) had het ‘s-morgens vroeg al tijdens de Opûh Koffie aangekondigd: Hij wist een plekje om beide brandstapels, die van het Noorderstrand een van het Zuiderstrand tegelijk in beeld te krijgen en hij had er al een passende titel voor bedacht: Haagse Twin Tâhwâhs:
Haagse Twin Tâhwâhs
Als je echter hieronder het Drone filmpje van Rene Oudshoorn bekijkt dat ik via Interniek’s Hagazine post vond, dan zie je als je het van de andere kant bekijkt het Noorderstrand stapeltje slechts een puistje is. Geweldig als je ziet hoe die Duindorp Jerommekes twee aan twee die pallets naar boven wapperen.

En tot slot Frans zijn eigen impressie van de Fik. Geweldig spektakel!

Trots om Hagenaar te zijn, ook al vanwege die mooie Hofvijver vuurwerkshow.

Vorige

Ode aan Mijn Moment

Volgende

De Koran is Merde

  1. Dat Dronefilmpje is echt spectaculair. Prachtige impressie van wat later in het Guiness Book of Records terecht zou komen.

  2. Het is toch bijna ongelooflijk wat een kracht die gasten moeten hebben met dat naar boven ‘wapperen’? Angstig ook om te doen, lijkt mij. Echt gaaf! Ik ben trots op zuh!

  3. Frans Ooievaar

    Alles leuk bij elkaar gezet, Guido. Leuk. Geeft een goed beeld van wat er rond de jaarwisseling allemaal is gebeurd. Vroeger stond Den Haag bekend om het kerstbomen rausen, waar ik overigens zelf ook nog aan mee heb gedaan. Tegenwoordig lijkt het meer op pallets rausen. Ik vind het allemaal geweldig. Totaal geen rottigheid op Duindorp. Er hing een gezellige, gemoedelijke sfeer bij het vreugdevuur. Vanaf het duin waar we heerlijk zaten, zagen we in de verte het vuur van de concurrenten uit Scheveningen. Toen die brandstapel omviel, ging er op het strand van Duindorp een gejuich op.

  4. echt mooi gedaan er leuke impressie en herinnering

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén