Hopelijk blijft geen Kruimel Liggen

Om in te lijsten

Om in te lijsten kl _DSC1860

Een kraamhoudster “om in te lijsten”


 

Om in te lijsten

Het was natuurlijk een prachtig weekend met een soort culturele marathon van 48 uur met tal van activiteiten, stadsontbijt, uit markt, museumnacht en wat niet al. Ik had daar niet zoveel tijd voor want we moesten op de kleintjes passen. Wel had ik zondag even tijd op over de Home Made Market (perfect Nederlands zoals het hoort natuurlijk) van het Zeeheldenkwartier in de Prins Hendrikstraat te wandelen. Daar trof ik de dame van de eerste foto die lijsten verkocht en mij tot de titel van deze post inspireerde. Ze was niet heel blij dat ik haar fotografeerde want hier draait ze al weg omdat ze mij mijn cameraatje zag richten. Als je heel goed kijkt zie je dat ze haar collega enigszins meesmuilend aankijkt en denkt: “Zie je die ouwe gek met zijn cameraatje?”

Cees Vonk Hof van Delft_DSC1835

Hof van Delft door Cees Vonk


 

Cees Vonk

Daar trof ik ook aan kunstschilder Cees Vonk met een paar schilderijen vertegenwoordigd in een boekenkraam vol met op Den Haag toegesneden boekwerken.

Kurhaus by Cees Vonk _DSC1836

Kurhaus Scheveningen door Cees Vonk


 

Giclees

Cees bleek Giclees van zijn schilderijen te verkopen. Giclees zijn afdrukken met gespecialiseerde inkjetprinters met heel veel spuitkoppen met gespecialiseerde inkt die lang kleurecht blijft. Het is een kunstdruk procedé dat in de Verenigde staten is ontwikkeld. Het drukwerk wordt ofwel op speciaal papier ofwel op linnen gedrukt. Er hingen dus Glicees in de kraam en geen schilderijen en je zag haast niet dat het gedrukt in plaats van geschilderd was.
Weer wat geleerd….Mooie dingen om in te lijsten 😉
Door Happy Hotelier

Vorige

Bewegwijzering – Fietsen Maar (!?)

Volgende

Après Café

  1. Ik zal je het aller allerliefste in een lijstje willen doen
    en dan bewaren ,heel goed bewaren :-))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén