Hopelijk blijft geen Kruimel Liggen

Blaf-Mercedessen op de NSS

Polizei DSC00313
Huh-DSC00313
Blaf Mercedes DSC00318a

Blaf-Mercedessen op de NSS

Bij inspectie van het gebied waar het NSS gaat plaatsvinden zag ik een persoon met Polizei op zijn rug rondwandelen. Ik maakte een fotootje van de persoon door een spleet in het meer dan manshoge hek. “Wat is dat nu weer?” dacht ik en ging verder op onderzoek uit en kwam zo uit bij de Blaf Mercedessen, waaruit bleek dat er meerdere honden met baasjes van de Duitse Polizei zijn ingeleend.
Blaf Mercedessen? Hoe kom je nu weer aan die term? Dat komt van heel vroeger: Voor een van mijn eerste baantjes – medio 70er jaren – zat ik in een torentje in het Villapark in Rotterdam. “Op sjiek” zul je denken. Niets is minder waar. Als jongste bediende was ik op de derde verdieping gezet en toevallig was het enige kamertje daar in een torentje gelegen. Het torentje is er nog hoor. Het voordeel was dat het de enige verdieping was die niet onder tegen de A20 aankeek. Ik keek als enige in het pand op de A20. Aan de overzijde van de Straatweg waar het Villapark aan grensde was een sigaretten/kranten winkeltje waar ook een paar stoeltjes in pasten en waar we dagelijks aan het eind van de dag met de uitbater even de dag doornamen. Fred, de uitbater was tevens eigenaar van twee vervaarlijk uitziende honden. Een bouvier en een Duitse herder. Zij bewaakten natuurlijk om de beurt de winkel. De beesten waren goed getraind. Fred had ook allerlei contacten in de hondentrainings wereld. Ik ging wel eens kijken. Ze hadden een honk in het Kralingse Bos. Vast onderdeel van de hondentraining was de honden iemand te laten aanhouden. Daarvoor trainden ze op een Pakman. (pacman bestond nog niet hoor) De pakman was de man die gepakt moest worden, maar die ook in een pak pak gehesen moest worden om niet door de aanstormende honden verscheurd te worden. Het was ongeveer 40 kg aan leren bescherming. Als een hond er in slaagde je omver te lopen, dan kon je niet zelf meer overeind komen. Zo zwaar en zo stijf was het pak van de pakman.
Als Fred politie agenten aankondigde die hij kende van de training – die ook wel eens de winkel aandeden om de dag of de week door te nemen, dan deed hij dat steevast met “Daar is de Blaf-Daf”. Dat klopte toen ook, want ze reden echt met hun politie honden in een Daf bestelautootje.
Ik moest aan Fred’s “Blaf-Daf” denken toen ik constateerde dat Den Haag er nu helemaal in geslaagd is de herinneringen aan de Atlantik Wall compleet te maken met het inlenen van Blaf Mercedessen……. Smakeloos dat dat zo met Polizei op de rug hier in het wild rondlopen. Ik weet niet beter dan dat het betrokken gebied gewoon Nederlands grondgebied is, maar ik heb inmiddels een perskaart en ga dat straks eens verder onderzoeken.

Vorige

Rupsje Nooit Gedacht

Volgende

Mandela over NSS2014

  1. Het hele gebied is inmiddels hermetisch afgesloten . oude tijden herleven weer

  2. Maar straks Obama op de fiets? Let maar op. Kan Obama niet blijven tot de OK? Gezellig ff een bakkie doen in de Wagenstraat?

  3. Ik wil dinsdag toch echt naar het Gemeentemuseum…

  4. Als je het geduld hebt om een perskaart aan te vragen dan kun je dinsdag voor nix naar het Gemeentemuseum….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén