Hopelijk blijft geen Kruimel Liggen

IJspaleis

IJspaleis_MG_6163
Met een foto van het IJspaleis maar eens een beetje verkoeling bieden deze warme juli dag. Jawel bijna een officiele hittegolf….Niet veel mensen zullen weten dat de Gemeente Den Haag jarenlang erfpacht heeft moeten betalen voor het deel van het pand dat op de zuiltjes rust…onder dezelfde condities die de Gemeente erfpachters zo graag oplegt in sommige delen van de stad….Nu is het nog een beetje statig zo zonder Krankjorem Spuiforum, maar dit was natuurlijk net zo’n megalomaan project als het beoogde Spuiforum nu.

Vorige

Wandelend Strandbeest

Volgende

Adventure with WPEngine

 1. Opa Water

  Zeker weten , echter in deze nieuwe soap is de naam Duyvestein vervangen door Norder . Overigens beide PvdA …. toeval ?

  • Steve

   Ijspales Megalomaan? Vind ik niet, wel groot, maar dit kan best functioneel zijn. Wat vooral voor mij telt, is dat het architectonisch geslaagd is. Beter nog, had er vrije ruimte om het gebouw moeten zijn, opdat het er beter uit komt (heb voorbeelden gezien van gebouwen van zelfde architect in Amerika, omgeven door ‘ graspark’).

 2. Alles wijst er op dat het Spuiforum er wel gaat komen. Ik las gisteren (op de website van de Haagse Stadspartij) dat Norder de bouwvergunning voor het tijdelijk theater op het voormalige Norfolkterrein heeft aangevraagd. Die gaat dus gewoon door ondanks zijn belofte eventjes terughoudend te zijn en te wachten op de uitslag van het onderzoek naar het alternatief.
  De vergelijking met het IJspaleis bewijst wel dat een aanvankelijk megalomaan bouwproject na verloop van tijd door de meeste Hagenaars bewonderd wordt. Wie is er niet trots op ons mooie witte IJspaleis? Zo zal het waarschijnlijk ook gaan met het Krankjorum Spuiforum. Misschien lopen we daar later ook massaal mee weg.
  Ik ben niet van plan om als een moderne Don Quichotte tegen windmolens te blijven vechten, er zijn ergere dingen om me druk over te maken.

  • Wat mij meevalt van het IJspaleis is dat het na al die jaren nog zo wit is, maar trots erop? Nee niet bijzonder en we werden er zelfs een Artikel 12 Gemeente door. Overigens een eerder ontwerp van Berlage voor het Gemeentemuseum was ook megalomaan en kreeg veel burgerprotest. Toen luisterden de vroede vaderen nog wel naar het gepeupel. Actie is denk ik daarom nooit verkeerd.

 3. Na een dag protesteren al opgeven? Dan kun je beter nergens meer een tegenstem laten horen, omdat je er anders in blijft hangen .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén