Hopelijk blijft geen Kruimel Liggen

Alle Begin is Moeilijk

Neelie

Neelie

Ik liep vandaag Neelie tegen het lijf. Virtueel hoor, niet in het echt. Zomaar per ongeluk, omdat ze in de twitterstream van The Next Web conference zat.

The Next Web

The Next Web organiseert jaarlijks een een conferentie. Die van dit jaar (de achtste alweer) was gisteren en vandaag aan de gang. Het speelt zich af in Amsterdam. Je kunt er een heleboel hedendaagse internet Bobo’s bij elkaar vinden (jawel, in het echt).
Neelie volgt het op Twitter, maar Willem Alex heeft gisteren de conferentie geopend en er IRL (das een Internet afkorting voor In Real Life, oftewel in het echt) rondgelopen. Op de foto bekijkt hij bij de stand van PeerReach hoe zijn twitteraccount het doet in vergelijking met de andere twitteraars. Niet zo best volgens mij, want bij mijn weten heeft hij helemaal geen Twitter account. Dat wordt een moeilijk begin voor hem…hm zou de twitter account al gekaapt zijn overigens? Zal de RVD wel weer niet aan gedacht hebben….
W.A. op TNW Conference at Peer Reach Booth
Die jongens en meisjes van The Next Web doen het overigens niet verkeerd hoor, want ze hebben heel wat lezertjes, hebben hun site in meerdere talen in de lucht en hebben overal over de aardkloot correspondenten zitten. Daar kan “De Correspondent” nog een voorbeeld aan nemen.

Google Glass

Heleen Van Lier
De hit van deze conferentie is overigens Google Glass. Op de foto ziet u rechts Heleen van Lier, Volkskrant Social-Media redacteur met zo’n ding op haar neuske.
Robert Scoble had een Google Glassje bij zich en diverse conferentiegangers mochten het apparaatje even op de neus zetten…Is tussen twee haakjes volgens mij in strijd met de afspraak met Google die een contest had uitgeschreven om de eerste exemplaren aan creatievelingen uit te lenen die allemaal zo’n ding mogen uitproberen om een hype te creëren. Ze moesten er wel voor tekenen het ding alleen zelf te gebruiken….Nou ja er is nog wel een verschil tussen gebruiken en op de fraaie neus hebben…
Volgens het Volkskrantje is het lullige brilletje overigens een grotere aandacht trekker dan het feit dat W-A de conferentie opende. Maar ja zelfgenoegzaamheid is Internetters ook niet vreemd. “Kijk mij nou” dat doet het hem, ook al zijn vele van die Glassjes namaak 3D printjes van de echte.

Wishes World Wide

Ja, ik dwaal af. Terug naar Neelie.
Ik zag Neelie’s tweet over Wishes Worldwide Com. “Wat is dat nu weer?” dacht ik en bekeek de site eens. Wat blijkt nu? Het Nationaal Comité Inhuldiging, Het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Google:
Wens WereldWijd 2013-04-26 18-23-49.
Simpel en ook wel leuk ideetje: Laat op een kaart zien waar vandaan mensen het nieuwe Koningspaar een goede wens doet.
Ziet er best aardig uit, al vind ik oranje het niet zo goed doen op mijn beeldscherm. erg flets oranje gebruiken ze ervoor, terwijl er zoveel warmere kleuren oranje zijn.
Maar zoom dan in op de kaart, naar Den Haag bijvoorbeeld en zie, op het moment dat ik de screenshot maakte:
Wens-WereldWijd-2013-04-26-18-26-25
Telde ik 6 wensen uit Den Haag. En natuurlijk is enige zelfgenoegzaamheid ook mij niet vreemd. Mijn tronie midden in het beeld.
Scroll je naar onderen dan zie je dat de teller ook nog maar op 772 staat.
Dan vraag je je weer af: “Zijn ze net begonnen of zijn ze al een paar dagen in de lucht?”
Ben benieuwd wat dit wordt..Alle Begin is Moeilijk…Hoop dat we er op den duur uit gaan springen met Koninklijk Den Haag (sorry republikeinen)…

Vorige

Wordt de Leeuw een Ezel?

Volgende

Genieten op de Veluwe

 1. Het loopt niet echt storm zeg: 911 felicitaties momenteel

  • Vandaar ook de titel: Een licht ironische hint richting officiële instanties die “Ook iets leuks met Internet doen”. Ze hebben er nog steeds weinig kaas van gegeten. Inclusief Google dat ook niet in “Social” uitblinkt
   Op 24 april ging dit kennelijk in de lucht

   en dan….gaan ze via Twitter BNers vragen om iets op deze site te zetten.

   Die dan ook nog niet eens reageren….Zal me niets verbazen als deze Tweets binnenkort verdwijnen…
   Het grapje Zonder baard geen Koning heeft nu 73.741 likes op FaceBook.
   Je weet zelf hoe snel het met De Correspondent ging….

 2. akbarsim

  Ze hebben mij nog niet gevraagd om zo’n wereldwens naar de koning te sturen en als het me niet vriendelijk gevraagd wordt doe ik het niet…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén