Hopelijk blijft geen Kruimel Liggen

Verslag Haagspraak Bijeenkomst (2)

Beloofd is Beloofd

Ik beloofde dat ik een verslagje zou schrijven van de Haagspraak Bijeenkomst nummer 2.

Op weg naar Haagspraak - Eenzame Meerkoet P1050646Op weg naar Haagspraak – Eenzame Meerkoet

Winters

Het was voorwaar een winterse zondag met sneeuw die begon te vallen en wind die de sneeuw een blizzard deed lijken, dus chapeau voor degenen die er waren en dat natuurgeweld hadden weten te weerstaan. Ik was vroeg en had mij heerlijk met een warme chocolademelk met bijlage geïnstalleerd.

Aanwezig:

Akbar, Artodidart, Edwin IJsman, Interniek, Happy Hotelier, Jacq Duimel, Lies Baas, Oenkenstein en Pieter Musterd.
Allen auteur. We misten vrienden, belangstellenden en critici.

Admins

Op dit moment zijn Edwin IJsman, Interniek, Happy Hotelier en Oenkenstein admin van deze site. Het is de bedoeling dat er in een later stadium meer bij komen indien en zodra er meerdere zijn die WordPress een beetje onder de knie hebben. Admins kunnen (als auteurs dat op prijs stellen) taalfouten verbeteren. Daarvoor lopen diverse afspraken.

Gaan we door?

Belangrijke eerste conclusie: We willen allen doorgaan, hoewel de auteur van Zak en Doos heeft aangegeven er mee te willen stoppen. We zouden dat allemaal erg jammer vinden.

Hoe?

Suggesties voor verbeteringen zijn altijd welkom.
Het motto is en blijft: “Niets moet en (bijna) alles mag. Plezier staat voorop” Ik herhaal het nog maar eens, omdat de vraag opkwam of we niet alle auteurs actief moeten enthousiasmeren om minimaal een maal per week te posten. Waarop een ander vroeg hem dan maar gelijk van de lijst auteurs te schrappen, omdat hij er nu al moeite genoeg mee heeft een post te creëren. We zitten nog steeds in een aanloopfase waarin nog lang niet iedereen kan lezen en schrijven met WordPress. Ik heb er daarbij ook maar eens op gewezen dat er een auteur met slechts één post is die op dit moment de meeste pageviews heeft. Soms kan ik er 5 posten achter elkaar uit persen en soms weken niets.
Video Master Autodidart P1050642

Vreemde Vogels snavelen zoals ze gebekt zijn

Het is duidelijk dat de auteurs van Haagspraak een groep vogels van diverse pluimage is. Laat staan als we de afwezigen daarbij optellen. Er waren meerdere andere gasten in het café, de muziek stond aan, ons gezelschap vertelt graag en veel over van alles en nog wat en sommigen kunnen daarbij onder deze omstandigheden niet heel goed horen wat er allemaal gezegd wordt. Dan kan de lezer zich voorstellen dat de discussie binnen de kortste tijd uiteenvalt in diverse sub discussies. Hoewel we hebben geprobeerd het een beetje te centraliseren ging dat wat moeizaam. Het zou te ver voeren al die sub discussies hier te herhalen. Er is al iemand met een video camera bezig geweest om daarvan iets vast te leggen. Ik verwacht dat we binnenkort wel een stukje video hiervan zullen zien. Hoofdzaak is dat het gezellig is. Ha terwijl ik dit aan het editen ben staat de video er al op. Snel Dirk!
Het-scherpe-oog-van-de-videomaster-P1050643
Belangrijk in mijn ogen is dat we iedereen zoveel mogelijk vrij laten in de onderwerpen die hij behandelt en hoe hij daarover schrijft, foto’s, video’s geluidsopnamen, cartoons, tekeningen of audio opnamen van maakt en met welke frequentie. Daarvoor willen we graag alle ruimte bieden hier.
Belangrijk is ook dat we elkaar steeds een beetje beter leren kennen.

Vergat ik nog iets?

Oh ja zeker. Dankzij Interniek onze eerste pers knipsel In het blad van Vrienden van Den Haag:
Haagspraak in Vrienden van Den Haag blad

Update

Heb de data van de volgende bijeenkomsten er hier maar uit gehaald, omdat daar niets van terecht kwam.
Laatst bewerkt door Happy Hotelier op 5 juni 2013 om 14:39

Vorige

Haagspraak Bijeenkomst (2)

Volgende

Vanavond 19.00 uur spreekt Beatrix ons toe

 1. Duidelijk resumé van een middagje Haagspraak
  Zover ik het begrijp is er een uitbreiding van het admin team en verder blijft alles zoals het was.
  Ik hoop er volgende keer weer bij te zijn maar ik moet met diverse zaken rekening houden en ik heb maar een lichaam .

  • Jammer dat je niet kon, maar onder het bekende motto hoef je je niet eens te verontschuldigen.
   Hieronder een nog verhelderender video verslag.

   • liesbaas

    Euh…ik kan 10 maart alleen helemaal niet…dus wil wel locatie organiseren..maar ben er zelf dan niet. Ik dacht trouwens dat we gisteren tot de conclusie waren gekomen dat Café Emma de beste locatie was/is voor ons. Grote tafel, fijne plek. Maar dat even terzijde.
    Ik zou graag een andere datum willen als dat kan.

 2. Bedankt voor dit heldere verslag Guido. Zo’n vaste datum voor het hele jaar is wel goed. Hoewel er voor mij ook al 1 bij zit waarop ik niet kan (10 juli) denk ik toch dat we er niet aan moeten sleutelen omdat nu iedereen de data voor het hele jaar al in de agenda kan zetten. Dat heb ik inmiddels ook gedaan. Ik hou, wat locatie betreft, wel van wat afwisseling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén