Pearl Ear Bear
Het Mauritshuis is aan het verbouwen en heeft onder andere “Ons Meisje” op tournee gestuurd. Na een succesvolle expositie in Tokyo, hangt het nu in Kobe. Volgens een berichtje op FaceBook trok het alleen in Kobe al meer dan 300.000 bezoekers.
Een klein vraagje: Is het wel zo verstandig om het meiske op tournee te sturen? Nadat er een prachtige film over is gemaakt een paar jaar terug steeg het aanmerkelijk in de algemene aandacht en werd het een reisdoel op zichzelf voor vele buitenlanders die dat toch wel eens met eigen ogen wilden zien. Hoeveel Parel meisje bezoekers mist den Haag nu in deze barre economische tijden?
Het werd wel heel leuk uitgezwaaid door een Rotterdamse Paarlen Oorbel klas.
Paarlen oorbel Meisjes
De beer is overigens gemaakt door de Duitse fotograaf Ralf Peters die beroemde schilderijen een twist geeft.