Hopelijk blijft geen Kruimel Liggen

Kersttoespraak 2012 Koningin Beatrix Uitgelekt.


Wat zijn het toch een zombies die internet beveiligers van de overheid: De kerst toespraak van Koningin Beatrix is uitgelekt. Via een link in de Volkskrant kwam ik er achter. Via de NOS vond ik een link naar het bovenstaand Youtube filmpje. De link die de Volkskrant gaf, werkt nu niet meer. Stelt u zich voor dat er even snel een ambtenaar uit zijn bed moest komen om dat bestandje te wissen. Nu eens kijken hoe lang het duurt totdat het stukje weer van Youtube verwijderd word. Maar de internet beer is los. Dat wordt dweilen met de kraan open. Mensen beginnen kranten die dit bericht hebben geplaatst alweer verwijten te maken dat er geen respect is voor Hare Majesteit. Kan best, maar de zombies bij de overheid zijn naar mijn mening de werkelijke schuldigen voor dat gebrek aan respect.

Vorige

Webmin for VPS administration

Volgende

Terugblik op 2012 (door de Aapjes van WordPress)

10 Reacties

 1. Wat mij het eerste opviel is dat de openingsbeelden vergezeld gingen van koormuziek uit “Ein Deutsches Requiem” (Brahms).

  • Ik plaatste het daarom veel later dan ik het ontdekte….toen ik de eerste keer de Volkskrant link aanklikte kreeg ik zomaar een MP4 bestand op mijn computertje van de Server Rijksoverheid. Omdat ik niet zo handig ben met video manipulatie verzeilde het tussen mijn muziek bibliotheek en dacht ik dat ik er niks mee kon…alleen maar muziek en geen speech….Ook ik leer iedere dag.

 2. Wim de Wit

  met een mooi Paaseinde….

 3. Mee eens! Zalig Kerstfeest!

 4. Beatrix is blunders gewend, ook bij de beëdiging van het kabinet liep niet alles zoals gewenst .
  Valt dit niet onder de verantwoordelijkheid van Henk Brons , directeur-generaal van de RVD?

 5. Naar het schijnt stond dit alles op een account met als wachtwoord ‘123vid’. Dat is ongeveer het soort wachtwoord dat je verwacht bij het dagboek van een meisje van 12, niet bij de home video’s van Hare Majesteit:
  “Update 23.59 – Via Google is een document uit 2009 te vinden (PDF) dat uitlegt hoe video’s moeten worden ge-upload naar de website waar de Rijksoverheid al haar video’s – waaronder de Kersttoespraak van koningin Beatrix – plaatst. Daar staan de inloggevens naar de FTP-server in vermeld. De inlog en wachtwoord zijn inmiddels onklaar gemaakt. Ook was het mogelijk om gegevens te downloaden.
  http://www.inspectieloket.nl/Images/Handleiding%20rijksoverheidsvideo_tcm296-272537.pdf
  https://twitter.com/Legosteentje/status/283299766463524864
  Bron: http://politiek.dejaap.nl/2012/12/24/beatrix-in-uitgelekte-kersttoespraak-europa-dat-zijn-we-zelf/

 6. Leen Jongewaard had voor dit soort piassen een leuke oplossing
  Lieve Heer doe mij een lol
  As die vent mijn toespraak zit te lezen
  Steekt ie een sigaartje op
  Laat ’t dan als het kan
  Eens een zevenklapper wezen
  Enkel dat ik vraag niet meer
  Ken je lache Lieve Heer
  Enkel dat ik vraag niet meer
  Ken je lache Lieve Heer

 7. Eigenlijk vind ik dat de kamer en de verantwoordelijk minister hier vandaag maar eens een debat aan moeten weiden in plaats van hun buikjes vol te eten en te drinken. ook goed tegen parlementaire obesitas.

 8. En maar blijven beweren dat de medische gegevens echt veilig zijn, nou die beveiliging zit net zo knullig in elkaar als bij de rvd .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén