Hopelijk blijft geen Kruimel Liggen

Dwaas Gedaas over Dwaas Verdaas

Afstand Nijmegen - Arnhem 2012-12-06 21-17-19
Afstand Zwolle - Arnhem 2012-12-06 22-04-35
Wie besodemietert wie nu eigenlijk?
Volgens wat ik van de BNR radio journo’s vanmiddag begrijp, declareerde de vandaag afgetreden staatsecretaris Co Verdaas in zijn tijd als Gedeputeerde van Gelderland een kilometervergoeding voor zijn woon – werkverkeer tussen Nijmegen en Arnhem, terwijl hij misschien wel of misschien niet in Nijmegen woonde, maar misschien zelfs wel in Zwolle woonde.
De afstand Nijmegen – Arnhem is hemelsbreed 16km en over de weg 20 km.
De afstand Zwolle – Arnhem is hemelsbreed 61 km en met de auto 67 km.
Dan heeft hij toch eerder te weinig dan teveel kilometers gedeclareerd? Of zie ik het verkeerd?
Of had hij nooit Gedeputeerde van Gelderland mogen zijn, omdat hij eigenlijk in Overijssel woonde?
Geef mijn portie maar aan:


Christiaanity
Dat gaat ook over een dwaas en een auto maar dan anders: Hij blijft gewoon in de Garage.
Update: Ah ik heb nu ook het Volkskrant Artikeltje erover gelezen:
Naast zijn declaraties voor zijn “woon-werkverkeer” liet hij zich zeer veelvuldig door de Provinciale Lexus met Provinciale chauffeur in Zwolle afzetten of ophalen…
Update 2:
En via Twitter werd ik op deze gewezen:

Tja…

Vorige

Technosailor about WordPress 3.5

Volgende

Jantje: Code Oranje

 1. De afstand is niet het belangrijkste probleem maar het gesjoemel met zijn woonplaats zegen dat je in A slaapt maar de afstand B declareert maar niet toegeven dat je in A slaapt
  Op dit soort piassen zit niemand te wachten

  • Dat gesjoemel komt ook wel door de regeltjes hoor, Roel. Ik ben zelf in een klucht met de Gemeente Den Haag verwikkeld. Ik woon op adres A. De Gemeente accepteert dat niet omdat adres A niet in hun adressen database staat. Volgens de Gemeente woon ik nu op adres B en volgens de belastingdienst op adres C….

 2. Het is wel genieten hier! Goed nummer ook en prima tekst;-)

 3. pieter musterd

  Dit zouden veel meer politici moeten doen. Ik bedoel niet het frauderen maar het opstappen daarna. Zij vervullen een voorbeeldfunctie.

 4. Het moet begin 2008 zijn geweest dat de Nijmeegse politicus Toine van Bergen in het centrum van het Overijsselse Zwolle de Gelderse PvdA-gedeputeerde en huidig staatssecretaris van Landbouw Co Verdaas tegen het lijf liep. Verdaas zat op een bakfiets, en achter op onder de snelbinders een vers stokbrood.
  Van Bergen zei Verdaas vriendelijk gedag, daar in de Van Karnebeekstraat die van het NS-station richting het ziekenhuis loopt. De Nijmegenaar had in Zwolle een bijeenkomst bezocht van Solidara, de partij voor sociaal-progressieven waar hij als afgesplitst SP-statenlid onderdak had gevonden.
  ‘Verdaas leek te schrikken,’ zegt Van Bergen nu. ‘Hij zei dat zijn vriendin daar woonde en na een ongemakkelijk praatje ben ik naar het station gelopen. Ik heb er niet meer aan gedacht, totdat ik maanden later op de website van de provincie Gelderland las dat Verdaas officieel in Zwolle woont. Dat was gek, want de provinciewet schrijft voor dat een gedeputeerde hoort te wonen in de provincie waar hij het voor het zeggen heeft.

  Dat is het leuke begin van het Volkskrant artikeltje. En ook het vervolg is vermakelijk. Verdaas heeft het er zelf kennelijk moeilijk mee. Hij is wel Gedeputeerde van Gelderland, maar slaapt ook graag bij zijn vriendin…..
  In de verzuilde oertijd zou dat niet mogelijk zijn. Onder de toen geldende strenge Christelijke leer kon je toch echt niet bij je vriendin slapen als gedeputeerde. Wel bij je vrouw, maar niet bij je vriendin….
  Zo zie je maar weer hoe normen en waarden verschuiven…of toch weer niet? Is iedereen niet gewoon stik jaloers dat Verdaas gewoon bij zijn vriendin slaapt? Rutten heeft niet eens een vriendin…

 5. RM

  Trouwens, gaat er geen trein tussen Arnhem en Zwolle, of Nijmegen en Arnhem?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén