Hopelijk blijft geen Kruimel Liggen

Slaande Bruggen

samsom 1
Alsof Roel het voelde toen hij die mooie brugfoto maakte van de vorige post, heet het vandaag gepubliceerde regeerakkoord “Bruggen Slaan”. Bovenstaand plaatje van de Nos site geplukt via NRC.
Zo’n regeerakkoord is natuurlijk onderwerp bij uitstek voor voor Haagspraak, oftewel “wat in Den Haag ter sprake komt”.
Het hele stuk is in pdf vorm te downloaden via Kabinetsformatie 2012 (via Twitter gevonden via @Slijterijmeisje die nu wel spijt zal hebben dat ze uit de VVD gestapt is).
Ik ga het lezen en kom erop terug. Ik hoop dat anderen met mij dat ook doen hier.
Update:
Hieronder enige stijlbloempjes:

Een sterke economie heeft baat bij een hoge kwaliteit van dienstverlening door de overheid. Dat kan alleen als we vakmanschap meer ruimte en waardering geven. Mensen in de voorste linie van het onderwijs, in de zorg en bij de politie moeten trots kunnen zijn op hun werk en zich gesteund weten door hun leidinggevenden. Vertrouwen, ruimte en voldoende tijd zijn daarbij belangrijke randvoorwaarden. Niet toegeven aan de reflex om op elk incident te reageren met nieuwe regelgeving. Bewezen vakmanschap belonen met minder [Ed:???] verantwoording en controle. Het loongebouw moet zo in elkaar zitten dat echte vakmensen voor promotie niet hoeven te vluchten in managementfuncties.

Wedden dat de ministerssalarissen omhoog gaan?

2. Decentrale overheden trap-op-trap-af
De doorwerking van de normeringsystematiek (samen trap-op-trap-af) leidt tot een daling van het Gemeentefonds/Provinciefonds.

Snapt u het? Ik niet

Vorige

Jagten in Première in Den Haag

Volgende

HTM Rocks

  1. akbarsim

    Bruggen hebben nogal eens de neiging open te blijven staan……

  2. Ik dacht aan deze metafoor: Schip Ahoi! Brug slaat (erop) los!

  3. Nee ik heb geen spijt me niet meer op te hoeven winden of met alle winden mee te moeten waaien.

  4. En dan te bedenken dat Diederik een gevaar voor Nederland zou zijn die zelfs geweld niet uit de weg ging om zijn doel te bereiken . Dan moet je nu toch even achter je oren krabbelen als je dergelijke uitspraken hebt gedaan en je ziet ze nu als tortelduifjes over het Binnenhof gaan .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén