De uitreiking van de Gouden Pollepel is niet meer wat het geweest is: Vroeger werd er groots uitgepakt in een bekend etablissement en was Tout La Haye uitgenodigd. Tegenwoordig wordt de winnaar gevraagd of de uitreiking bij hem in de zaak kan plaatsvinden en mag hij het uitzoeken. De betrekkelijk kleine zaak, Mandarine Palace van Jason Yip en Mai Lye Chen zat dan ook bommetje vol tijdens de uitreiking.
De mijnheer van AD Haagsche Courant was er klaar voor.
Fotomoment voor Jason Yip en Mai Lye Chen
De uitreiking start
Er waren dit jaar drie restaurants op de tweede plaats geëindigd. Aan De Koepel uit Voorburg werd de eerste tweede prijs uitgereikt, een oorkonde.
De tweede tweede prijs ging naar Pure Passie uit ‘s-Gravenzande.
Fouquet won de derde tweede prijs.
Toen nam de burgervader het woord en reikte de eerste prijs en de Gouden Pollepel uit aan:
Een trotse Gastheer en Gastvrouw.
Naschrift
Het was een korte plechtigheid. Voor uw fotoverslaggever niet gemakkelijk, omdat hij nooit wil flitsen en er erg weinig licht in de zaak is om te fotograferen. Er is uiteraard wel voldoende licht om te eten. Een voordringerige collega die voor mijn neus ging staan heeft me geleerd voortaan meer met mijn ellebogen te werken. Het viel op dat er nauwelijks aandacht werd besteed aan de culinaire prestaties van de winnaars.
Maar de grootste misslag was er een van het AD/ de Haagsche Courant: De naam van de winnaar fout spellen op de oorkonde…
Roel WijnantsRoel Wijnants
Wat een blunder zeg van het AD, sinds ze foto’s graaiden en een deel tekst overnamen heb ik geen hoge dunk van ze . redactie van niks.